Make up tips !

För att få en snygg bas är verkligen uttrycket less is moore viktigt att tänka på ! 


Använd en foundation som matchar din hudfärg eller lite ljusare. Använd absolut inte en mörk ton i hop om att se brunare ut! Så brunkräm är ett big no no. 

Använd inte tjocka lager. Även om du har väldigt dålig hy och vill dölja det så är det största misstaget du kan göra att lägga på tonvis med foudation. Din hy ser då ännu värre ut. 

Du behöver inte applicera i hela ansiktet. Dock är det viktigt att det inte ser dumt ut jämfört med din hals. Så ta lite där med för att undvika en såkallad puderkaka! 

För att dölja mörka ringar under ögonen eller finnar- använd en concealer. Dutta dit den, dra ej! Se till att concealern är lite ljusare än din foundation, men den får inte vara för ljus, då ser det dumt ut. 


För att få concealern att sitta kvar använder du puder. Det används även för att få en mattare hy, eftersom foundation får hyn att bli lite blank. Pudret ska inte heller vara mörkt utan hellre ljusare än din hudton än för mörkt! Ta inte heller på för mycket av detta. Även då är det risk att du får puderkaka. Applicera med en stor borste och blås på den innan du stryker den över ansiktet och även lite på halsen. 



Nu, för att få en lite mer brunare nyans på huden kan du använda solpuder. Men va försiktig med det ! Som sagt inte snyggt att vara jätte brun i ansiktet och vara mycket blekare i övrigt. Använd solpuder eller någon fin rouge på kindbenen. Jag brukar dra in kinderna och puta med munnen för att se kindbenen och strycka över lite solpuder. Sedan ler jag och tar en ljus rouge och tar på kinderna, precis under ögonen. Eller ta en highliter istället för att få det att se ut som om du har synligare käkben.


Nu har du fått en fin, naturlig och bra grund ! Läs vidare för fler tips :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0